Menu Sluiten

Asiel

Onze honden en/of katten in het asiel

Klik op de afbeelding om alle plaatsbare katten of honden uit ons asiel te bekijken.

Geïnteresseerd in een hond of kat die u op de site heeft gezien? Stuur dan een e-mail naar: asiel@dierenzorg.net met uitgebreide informatie over uw situatie (woning, gezinssamenstelling, andere huisdieren, ervaring, etc.) en wat u het dier allemaal te bieden heeft. Vergeet de naam van het dier, uw telefoonnummer en e-mail adres niet te vermelden, zodat wij contact met u kunnen opnemen zodra wij denken dat jullie een goede match zijn.

De adoptietarieven vindt u hier.

Een dier adopteren

Heeft u gereageerd op een dier en een uitgebreide motivatiebrief gemaild aan asiel@dierenzorg.net? Wij nemen contact op zodra wij denken dat er een goede match kan zijn. Wij maken dan een afspraak met u om kennis te komen maken met het dier.

Wij vragen een vergoeding voor de katten en honden die u uit ons asiel adopteert. Daarbij is inbegrepen:

  • Zowel honden als katten zijn medisch onderzocht en gechipt;
  • Zowel honden als katten zijn ontwormd en ontvlooid;
  • Alle dieren krijgen een dierenpaspoort of entingsboekje mee;
  • Alle katten boven de leeftijd van 6 maanden zijn, mits de gezondheid het toelaat, gecastreerd.

NB. Ondanks zorgvuldige screening, dierenartscontroles en -behandelingen door Dierenzorg Zaanstreek kunt met (onverwachte) medische kosten te maken krijgen. Wij zijn hiervoor niet aansprakelijk.

De tarieven vindt u hier.

Wat wij doen

In het asiel vangen wij honden en katten op waarvan (nog) niet bekend is of zij een eigenaar hebben. Binnen een week worden de honden en katten door de dierenarts gevaccineerd en indien nodig gechipt.

Zit het dier 14 dagen in het asiel, zonder dat de eigenaar zich heeft gemeld, dan wordt het dierenasiel eigenaar. Hierna kunnen wij op zoek naar een nieuw, passend baasje voor de kat of de hond.

Dierenzorg Zaanstreek verzorgt ook de opvang van afstandsdieren, d.w.z. honden en katten die afgestaan worden door hun eigenaar.

DSC_0169

Waarom plaatsen wij kittens met zijn tweeën?

Veel mensen werken een of meerdere dagen per week. Bovendien wonen veel mensen in een flat of appartement met geen of beperkte buitenmogelijkheid voor katten. Hierdoor zitten katten vaak uren alleen thuis. Katten zijn sociale dieren en hebben behoefte aan contact, spel en vermaak. Alleen thuiszitten leidt vaak tot verveling en zelfs een verminderd welzijn. Daarom plaatsen wij kittens standaard met zijn tweetjes. In het geval dat een baasje reeds een sociale poes of kater heeft, kan een kitten alleen ons asiel verlaten.

Afhankelijk van het karakter van de volwassen kat, doen wij dit ook met volwassen katten. Er zitten echte Einzelgängers tussen, die graag het alleenrecht op aandacht opeisen. Deze katten kunnen beter alleen geplaatst worden. Maar er zijn ook veel katten die in ons asiel hun maatje voor het leven vinden. Zij zijn sinds binnenkomst onafscheidelijk van elkaar. Dit willen wij graag zo houden. Daarom plaatsen wij in deze gevallen ook volwassen katten samen.

IMG-8739

Afstand doen?

Soms is het niet meer mogelijk om voor uw huisdier te kunnen zorgen of de tijd te bieden die uw huisdier eigenlijk nodig heeft. Indien u herplaatsing overweegt, helpen wij u daar graag bij. U kunt hiervoor contact opnemen met onze klantenservice.

Let op: voor zowel katten als honden is helaas een lange wachtlijst. Als je je dier bij ons aanmeldt, kan het wel even duren voor je dier opgenomen kan worden.

Voor het doen van afstand betaal je in ieder geval de bijpassende afstandskosten. Daar kunnen nog eventuele medische kosten, trainingskosten en opvangkosten bij komen. Dit zullen wij vooraf met u overleggen.

Voor vragen neemt u contact met ons op via 075 – 615 66 66.

Huisdier-vermist

Huisdier vermist?

Is uw huisdier vermist? Kijk dan op de  Facebook pagina voor vermiste & gevonden huisdieren in Zaanstad en omstreken. Wij melden het dier ook aan bij Amivedi.

U kunt ook altijd onze Dierenambulance bellen op: 075-615 66 66.

op de weegschaal

Gastgezinnen

Bij Dierenzorg Zaanstreek werken we met gastgezinnen. Dit houdt in dat mensen onze dieren in eigen huis opvangen en verzorgen, totdat ze weer gezond zijn. Het gaat om de volgende dieren:

  • Kittens die gesocialiseerd moeten worden (vaak zonder moeder) of zieke kittens;
  • Kittens die jonger zijn dan 3 – 4 weken en veelal met de fles gevoerd (of bij- of dwanggevoerd) moeten worden;
  • Moederpoezen met kittens;
  • Honden die thuis verzorgd moeten worden i.v.m. gezondheidsproblemen.

Meer informatie? Lees verder.