Dierenasiel Zaanstreek

Het hart van Dierenzorg wordt gevormd door het asiel. Hier vangen wij honden en katten op die van straat zijn gehaald en van wie (nog) niet bekend is of zij een eigenaar hebben of waarvan afstand is gedaan door de eigenaar. Daarnaast is er een pension voor zowel honden als katten en een dagopvang voor honden.

Openingstijden

Asiel:
10:00 – 12:30 uur (maandag t/m zaterdag)
13:30 – 16:00 uur (maandag t/m zaterdag)
Op zon- en feestdagen zijn we gesloten.

Als de hond of kat in het asiel komt

Honden en katten die als zwerfdieren binnenkomen, worden eerst in quarantaine geplaatst. Voor de veiligheid van de andere dieren is het belangrijk om te weten of zij eventueel een besmettelijke ziekte hebben. Daarnaast worden ze meteen geregistreerd bij Amivedi. Dit is een landelijke site voor vermiste en gevonden huisdieren.

Binnen een week worden de honden en katten door de dierenarts gevaccineerd. En, indien nodig gechipt. Een week na de enting mogen ze naar de plaatsingsafdeling. De dierenarts komt wekelijks langs. Als het nodig is gaat een medewerker van het dierenasiel met een dier naar de dierenartsenpraktijk toe. Dieren met een aandoening worden behandeld en/of krijgen medicijnen.

 

Op zoek naar een nieuw baasje

Zit een zwerfdier 14 dagen in het asiel, zonder dat de eigenaar zich heeft gemeld, dan wordt het dierenasiel eigenaar. Hierna kunnen wij op zoek naar een nieuw, passend baasje voor de kat of de hond.

Op zoek naar een hond of kat?
Kijk bij de honden en katten in ons asiel.

Zelf afstand doen van uw hond of kat?
Lees meer over de spelregels.