Menu Sluiten

Onze Dierenambulance is 24/7 bereikbaar op: 075-615 66 66

Dierenambulance & Dierentaxi

Dierenambulance-nieuw1

Dierenambulance

De Dierenambulance van Dierenzorg Zaanstreek werkt in het gebied Zaanstad en over-gemeente Wormerland en Oostzaan. We bieden eerste hulp en vervoer aan zieke en gewonde huisdieren, zwerfdieren en in het wild levende dieren (vogels, egels, vossen etc). Dit gebeurt na meldingen van particulieren of in opdracht van de brandweer en politie.

Heeft u een ziek, gewond of zwervend dier gevonden? Onze Dierenambulance is 24/7 bereikbaar op: 075-615 66 66

De Dierenambulance van Dierenzorg Zaanstreek is erkend lid van de Federatie Dierenambulances Nederland.

Dierentaxi2

Dierentaxi

Indien u geen eigen vervoer heeft om met uw huisdier naar de dierenarts te gaan, staan wij voor u klaar met onze dierentaxi.

Bel: 075 – 615 66 66

Dierenambu-in-actie

Wat doen wij wel en wat doen wij niet?

De Dierenambulance biedt 24/7 hulp aan zieke en gewonde dieren. Dit gaat om alle dieren die op straat te vinden zijn.

Indien u een hond zonder baasje ziet lopen, dan kunt u ons bellen. Ook kunt u ons bellen als u een zwerfkat ziet rondlopen. Hoe u een zwerfkat herkent, leest u hier.

Wij bieden geen hulp aan gezonde (zwerf)katten. Veel katten die wel een baasje hebben, zijn ook vaak hele dagen buiten. Geef deze katten geen eten, anders zullen ze steeds bij u terugkomen. 

Let op: de Dierenambulance bestrijdt geen ongedierte (muizen, ratten). Hiervoor kunt u terecht bij de Ongediertebestrijding Zaanstreek.

Vermist-of-gevonden

Huisdier vermist?

Is uw huisdier vermist? Kijk dan op de  Facebook pagina voor vermiste & gevonden huisdieren in Zaanstad en omstreken. Wij melden het dier ook aan bij Amivedi.

U kunt ook altijd onze Dierenambulance bellen op: 075-615 66 66.

Dierencrematorium

Huisdier overleden?

Indien uw huisdier is overleden, kunt u ons bellen om uw huisdier naar een crematorium te brengen. Wij werken samen met Dierencrematorium Zaanstad. Indien uw voorkeur uitgaat naar een ander crematorium, zijn uw wensen uiteraard bespreekbaar.

Bel: 075-615 66 66

Mocht het zo zijn dat wij een overleden huisdier op straat hebben gevonden, dan nemen wij het dier mee naar Dierenzorg Zaanstreek. Ondertussen gaan wij op zoek naar het baasje. Een medewerker van de Dierenambulance zorgt ervoor dat het dier mooi wordt opgebaard. Als het baasje is gevonden, dan kan de eigenaar in de daarvoor bestemde rouwkamer het dier identificeren. Het baasje kan ervoor kiezen dat de Dierenambulance het dier vervolgens wegbrengt naar het crematorium.