Over ons

De Zaanse Stichting Dierenzorg (kortweg “Dierenzorg” genoemd) is op 1 januari 2010 opgericht. Dierenzorg is ontstaan door een samengaan van de Stichting Dierenambulance Zaanstreek, de Stichting Dierencentrum Zaanstreek (dierenasiel, pension en dagopvang) en de Zaanse Stichting Dierenzorg die tot dan toe als huisbaas fungeerde.

 

Wat doet Dierenzorg?

  • Dierenasiel; opvang, verzorging en herplaatsing van honden en katten.
  • Pension voor honden en katten en crèche voor honden.
  • Dierenambulance; vervoer en eerste hulp voor zieke, gewonde of overleden dieren.
  • De Dierentaxi van Dierenzorg kan worden ingeschakeld als iemand naar bijvoorbeeld een dierenkliniek moet maar zelf geen vervoer heeft.
  • Dierenzorg werkt nauw samen met de Dierenpolitie (144).
  • Registreert vermissingen en herenigt eigenaren met hun huisdier (zowel lokaal als via de landelijke website van Amivedi).
  • Dierenzorg biedt de mogelijkheid afscheid te nemen van het overleden huisdier in onze speciale afscheidsruimte.
  • Dierenzorg geeft voorlichting door middel van schoolbezoeken, lezingen en deskundige adviezen aan potentiële eigenaren.

Dankzij vrijwilligers, donateurs en sponsors

Bij Dierenzorg zijn vijf medewerkers in dienst, onder wie de beheerder van het asiel en er werken circa 125 vrijwilligers. Het bestuur bestaat uit zeven leden die, naast het dagelijks bestuur, ieder een eigen aandachtsveld hebben. Het werkterrein van Dierenzorg beslaat de gemeente Zaanstad en over-gemeente Wormerland en Oostzaan. De inkomsten zijn afkomstig van de eerder genoemde gemeenten (wij voeren een gemeentelijke taak uit), van bijdragen van onze donateurs en sponsoren, van andere giften en van de opbrengst van onze jaarlijkse collecte.

Dierenzorg draait volledig op onze donateurs, de collecte, schenkingen van dierenliefhebbers, ludieke acties van scholen, maatschappelijk betrokken organisaties, erfenissen, adverteerders en niet te vergeten onze vrijwilligers!

 

Missie

“De Zaanse Stichting Dierenzorg is de organisatie die zich in de Zaanstreek bezighoudt met de het in stand houden van een dierenasiel, -pension, -opvang en een dierenambulance, met als doel de opvang, het vervoer, de verzorging en de herplaatsing van dieren.

 

Visie

Om goede zorg voor huisdieren in de toekomst te waarborgen zal Dierenzorg bedrijfsmatiger, commerciëler en klantvriendelijker gaan werken.