Menu Sluiten

Steun ons

Help mee!

Dierenzorg Zaanstreek ontvangt alleen geld van de gemeente Zaanstad en Over-gemeenten voor het vervoer en opvang van zieke, gewonde of zwervende huisdieren. 

Voor alle overige werkzaamheden zijn wij afhankelijk van de inkomsten uit het Pension en de Dagopvang, donateurs, sponsoren én de jaarlijkse collecte.

Dierenzorg Zaanstreek is geen onderdeel van de Dierenbescherming en ontvangt geen geld van Stichting DierenLot.

Helpt u mee? Via onderstaande doneer button kunt u direct iets aan ons overmaken. 

Alvast hartelijk dank namens Team Dierenzorg Zaanstreek.

Zaanse Stichting Dierenzorg

Dierenzorg Zaanstreek staat officieel geregistreerd onder de naam Zaanse Stichting Dierenzorg.

 • KvK: 41232406
 • BTW nr.: NL80 6461 469 B01

Word donateur

Al vanaf € 1,75 per maand of € 20,- per jaar kunt u donateur worden. U ontvangt dan ieder kwartaal het Dierenzorg Magazine en u krijgt korting op de ritprijs van de Dierenambulance. 

 Maak zelf over

U kunt via uw eigen bank aan ons doneren. U kunt bij uw eigen bank de betaling per maand instellen.

Ons bankrekeningnummer is: NL26 INGB 0000 5008 48
t.n.v.: Zaanse Stichting Dierenzorg.

Via Geef.nl

Via Geef.nl (veilig online collecteplatform van Stichting Geef) kunt u vaste donateur  worden. Klik hier om naar de betaallink te gaan of klik op onderstaande afbeelding.

U kunt dan eerst het bedrag invullen dat u periodiek wilt laten afschrijven van uw rekening. Vervolgens kunt u op ‘SEPA’ klikken, hierbij geeft u een doorlopende machtiging.

U kunt kiezen om dit bedrag maandelijks, elk kwartaal, elk half jaar of elk jaar te doneren. Indien u via Geef.nl doneert, dan houdt Stichting Geef hier 5% van het bedrag van in voor de verwerkingskosten.

Periodieke schenkingen

Wilt u regelmatig iets schenken aan Dierenzorg Zaanstreek, dan is een periodieke schenking het overwegen waard. Bij deze vorm zegt u toe om jaarlijks, voor tenminste 5 jaar, ons te steunen. Deze vorm van schenken biedt voordeel voor beide partijen. Uw periodieke schenking is fiscaal aftrekbaar en wij kunnen gedurende een aantal jaren op uw steun rekenen. 

Download hier de blanco schenkingsovereenkomst. Lees hier meer over de voorwaarden van periodieke schenkingen.

Gegevens: 
Onze naamsvermelding: Zaanse Stichting Dierenzorg
RSIN nr: 806 461 469

U kunt Zaanse Stichting Dierenzorg opnemen in uw testament. Uw notaris informeert u hier graag over.

Eenmalige donatie

Klik op de QR code of scan de code met uw smartphone, vul het bedrag in en voldoe de betaling via iDEAL via uw eigen bank.

 • iPhone (Apple, vanaf iPhone 6): scan via de camera. De app is standaard geïnstalleerd.
 • Smartphones (Android) en iPhone (tot iPhone 6): download een QR scanner via de app store.

Wat doen wij met donaties?

 • Denk aan zieke en gewonde dieren in het asiel die hoge dierenartsenkosten met zich mee brengen. Maar ook reguliere zorg als ontworming, ontvlooing, castratie en sterilisatie is nodig;
 • Onderhoud aan het gebouw: denk aan het bijhouden van de terreinen buiten en de verblijven van de honden en katten;
 • (Bij)scholing van onze vaste medewerkers: zij kunnen onze vrijwilligers weer bijscholen en op deze manier blijft onze kennis over dierverzorging up-to-date.

Vriendenloterij

Wist u dat Dierenzorg Zaanstreek één van de goede doelen is van de Vriendenloterij?

Wanneer u meespeelt bij de Vriendenloterij heeft u de mogelijkheid om zelf te bepalen voor welk goed doel u mee wilt spelen. Laat Dierenzorg Zaanstreek één van deze goede doelen zijn!

Zo kunt u doneren aan alle goede doelen die de Vriendenloterij steunt. Dan wordt de opbrengst van de loten over alle goede doelen verdeeld (en dat zijn er veel).

U kunt ook zelf een goed doel uitkiezen. In dit geval gaat de helft van de opbrengst van dat lot direct naar het door u gekozen doel. Dat betekent dus dat Dierenzorg Zaanstreek per maand per lot  € 6,75,- kan ontvangen.   

Hoe kunt u Dierenzorg Zaanstreek steunen via de Vriendenloterij?

 • U kunt Dierenzorg Zaanstreek telefonisch doorgeven aan de Vriendenloterij door te bellen met de Ledenservice, T. 088 – 020 10 20;
 • U koopt een lot in de winkel: hier kunt u zelf uw doel kiezen;
 • U bestelt een lot via internet:
 1. Kies bij de vraag welk goed doel u wilt steunen voor de onderste optie “ik steun een club of stichting naar keuze
 2. Kies niet uit de lijst met goede doelen, maar kies voor het rechter tabblad “een club of vereniging naar keuze” en vul als zoekoptie “Zaanse” in, waarna u dan de “Zaanse stichting Dierenzorg te Zaandam” als uw goede doel kunt selecteren.

Let op: wij staan vermeld onder: “Zaanse stichting Dierenzorg te Zaandam”

Voor u een kans en voor ons een welkome financiële bijdrage.

Wat is de CBF-Erkenning?

De Erkenning is het keurmerk voor goede doelen dat door het CBF, Toezichthouder Goede Doelen, wordt uitgegeven.

Met de Erkenning laten organisaties zien dat ze voldoen aan strenge kwaliteitseisen. Voor grotere organisaties gelden uiteraard andere eisen dan voor kleinere. Circa 80 procent van het particuliere Geefgeld staat inmiddels onder toezicht van het CBF. Aan een Erkend Goed Doel kun je gerust geven omdat je ervan uit kunt gaan dat de organisatie daadwerkelijk bijdraagt aan een betere wereld, zorgvuldig omgaat met elke euro, verantwoording aflegt en zich onafhankelijk laat controleren.

Transparantie in één oogopslag: Het CBF-Erkenningspaspoort

Het CBF-Erkenningspaspoort toont op een eenduidige en neutrale wijze de belangrijkste informatie van een Erkend Goed Doel. Transparantie in één oogopslag dus. Het paspoort bevat zowel
kwalitatieve informatie over de doelstelling en activiteiten van Dierenzorg Zaanstreek als financiële kengetallen. Deze laatste zijn door het CBF gevalideerd. Via de banner kunt u ons CBF- Erkenningspaspoort bekijken.

ANBI

Doordat wij een ANBI (Algemeen Nut Beogende Instantie) status hebben, kunnen wij ten volle profiteren van erfenissen en legaten. Hiervoor zijn wij geen belasting verschuldigd. Ook kunt u doneren door een zgn. lijfrente. 

Meer informatie? Kijk op  anbi.nl