Dierenambulance

De dierenambulance werkt in het gebied Zaanstad en over-gemeente Wormerland en Oostzaan. Er wordt eerste hulp en vervoer geboden aan zieke en gewonde huisdieren, zwerfdieren en in het wild levende dieren (vogels, egels, vossen etc). Dit gebeurt na meldingen van particulieren of in opdracht van de brandweer en politie.

De dierenambulance is 24 uur per dag en zeven dagen per week bereikbaar dankzij de inzet van zo’n 70 vrijwilligers. De meldkamer ontvangt ongeveer 6000 telefoontjes per jaar! Die betreffen weggelopen huisdieren, meldingen van aangereden dieren, dode dieren, zwerfdieren, dierenmishandeling enzovoorts. Er wordt jaarlijks gemiddeld 3500 maal hulp verleend aan dieren in nood, dat is zo’n 9 keer per etmaal. De receptie van de Dierenambulance is dagelijks geopend van 8:30 uur tot 22:30 uur. Ongeveer 70% van alle hulpverleningen betreft dieren zonder eigenaar: dieren uit de natuur en zwerfdieren. Dierenzorg beschikt over twee volledig uitgeruste dierenambulances en een dierentaxi.

 

Tarieven Dierenambulance

De Dierenambulance is geheel afhankelijk van donaties en giften en daarom worden er voor de verleende diensten (kost-)prijzen in rekening gebracht.

        Dagtarief (08:30 – 22:30 uur) € 30,00*
        Nachttarief (22:30 – 08:30 uur) € 38,50*

* Tarieven betreft vervoer van een dier in nood binnen ons werkgebied. Onze vaste donateurs, die per jaar minimaal € 20,00 betalen, krijgen op alle tarieven van de dierenambulance een korting van € 5,00.

 

Vervoer naar arts, asiel of crematorium

Alle dieren die in de ambulance passen (behalve vee, want we zijn niet bevoegd om vee te vervoeren) worden, soms ook op verzoek van een eigenaar, vervoerd naar de dierenarts, het dierenasiel of naar een dierencrematorium.

werkgebied-ambulance
Werkgebied Dierenambulance

Overleden zwerfdieren worden geregistreerd, zodat we een eventuele eigenaar op de hoogte kunnen stellen. Als de eigenaar zich binnen 14 dagen meldt, is er gelegenheid tot afscheid nemen.

 

De dierenambulance is erkend lid van de Federatie Dierenambulances Nederland.