Menu Sluiten

Maak kennis met onze Dagopvang voor honden

Met dank aan: Mischa van Schajik

Dagopvang honden

Dierenzorg Zaanstreek biedt sinds 1984 ook een full service dagopvang voor honden aan.

Wat bieden wij:

 • Een veilig en vertrouwd verblijf voor uw trouwe viervoeter;
 • Begeleiding en persoonlijke aandacht door gediplomeerd personeel en intern opgeleide verzorgers;
 • Goede balans tussen spel en rust in vaste groepen;
 • Iedere hond heeft zijn eigen buiten- en binnenverblijf (vloerverwarming) met mand en deken (warm in de winter en koel in de zomer);
 • Gegarandeerd speelplezier voor uw viervoeter;
 • Afspraak bij de aanwezige trimsalon mogelijk tijdens de dagopvang;
 • Wij werken diervriendelijk (geen slipkettingen, geen correcties);
 • Dagelijks terugkoppeling over het wel en wee van uw hond;
 • Onze locatie is nabij diverse invalswegen (A7, A8 en A10);
 • 7 Dagen per week geopend;
 • Gratis parkeergelegenheid.

Voor meer informatie of om uw hond aan te melden, kunt u bellen naar: 075 – 615 66 66 of e-mailen naar asiel@dierenzorg.net, graag onder vermelding van Dagopvang honden.


Dagindeling

’s Ochtends tussen 7.30 en 10.00 uur kunnen de honden gebracht worden bij het haal- en brengveldje. De dierverzorger doet een snelle gezondheidscheck en brengt de hond vervolgens naar zijn eigen veld of binnenverblijf. De dierenverzorger zoekt een passende groep voor uw hond.

Om 10.00 uur gaan de honden in groepen naar de speelvelden (roulatie). Daar kunnen ze lekker met elkaar spelen en ravotten. De honden worden buiten geobserveerd en er wordt met ze gespeeld en geknuffeld. Ondertussen worden alle binnenverblijven volledig gereinigd.

Tussen 11.30 en 14.00 uur zijn de honden binnen, het licht gaat uit en ze kunnen even heerlijk tot rust komen in hun eigen verblijf.

Om 14.00 uur mogen ze weer naar buiten. Dit gebeurt ook zo veel mogelijk in vaste groepen (roulatie). Wederom wordt er weer met ze gespeeld en geknuffeld.

Tussen 16:00 en 18:30 uur kunnen de honden bij het haal- en brengveldje weer opgehaald worden en aangelijnd met hun baasje mee naar huis. Indien nodig vindt er nog een overdracht gesprekje plaats.

Let op: uw hond kan in de modder gespeeld hebben overdag. Neem daarom een handdoek mee als u uw hond met de auto komt halen!


Voorwaarden

Alle honden dienen bij afgeven te zijn gevaccineerd. Wij vragen u om een geldig vaccinatiebewijs of ingevuld dierenpaspoort te overleggen. Deze documenten worden door ons bewaard, zodat wij over de nodige informatie beschikken als er iets voorvalt bij de dagopvang.

De honden moeten gevaccineerd zijn tegen: Parvo, hondenziekte, de ziekte van Weil en para-influenza: ze dienen minstens drie weken voor de eerste dag bij de dagopvang te zijn gevaccineerd.

Indien uw huisdier tijdens de dag medicijnen of (dieet)voer nodig heeft, overleggen wij graag van te voren met u over de mogelijkheden.

De tarieven van de dagopvang vindt u hier.

Foto’s achter de schermen

De kennel van de hond
Kennel met vloerverwarming
Buitenspeelgoed
Buitenspeelgoed
Lekker in de schaduw
Lekker in de schaduw
's zomers in de badjes
’s zomers in de badjes
Lekker klimmen
Lekker klimmen
Even bemoeien met de schoonmaak
Even bemoeien met de schoonmaak
Of even relaxen
Of even relaxen
Ik was het niet
Ik was het niet
Lekker kuilen graven
Lekker kuilen graven